Förlossningsberättelse del 2

KATEGORI: GRAVID/BARN

Ni kan läsa första delen lite längre ner!

Vi kom som sagt tillbaka till förlossningen igen vid halv 11 efter att ha blivit hemskickade. Väl på plats så mötte Maria upp oss, samma tjej som vi hade på morgonen vilket var skönt. Hon ville gärna följa med in på toan och se hur min binda såg ut eftersom vattnet gick hemma. Just precis då fick jag en väldigt stark värk son hon hjälpte mig att andas igenom. Ganska skönt att hon va där just då så hon fick se att det faktiskt gjorde väldigt ont. Efter att ha undersökt mig och konstaterat att jag var öppen 5 cm och även att värkarna var mycket starkare än när vi varit inne tidigare så sa hon att vi blir kvar där och frågade om jag ville byta om då vi skulle bli flyttade till ett förlossningsrum. Där gick det verkligen upp för mig att vi snart skulle få träffa vår lilla tjej. Det var med skräckblandad förtjusning jag bytte om till dom omtalade förlossningskläderna. Jag blev även frågade om jag ville ta ett bad som jag gjorde innan Elise kom och jag minns hur skönt jag tyckte det va då värkarna inte gjorde lika ont där i. Det vara bara det att precis innan vi skulle gå mot badet så gör värkarna ondare än tidigare och jag kände att nu står jag inte ut längre utan lustgas så jag sa det till Maria att jag inte kommer kunna bada utan vill ha lustgas direkt för nu är värkarna outhärdliga.

Vid 12 tiden så fick jag lustgas och tack gode gud. Dock tog det ett par gånger innan den verkligen hjälpte då man måste andas i den precis när man känner att värken är påväg men jag gjorde det lite sent till en början. Hon bad mig även sitta på en pall och hjälpa bebis ner då hon fortfarande va ganska högt upp, va inte sådär supersugen på att sitta på en hård pall då jag inte ens ville röra mig ur fläcken. Men eftersom jag ville att allt skulle dra igång så var det vara att lyda order. Jocke satt bakom mig så när varje värk kom så tröck han på min rygg samtidigt som jag lutade mig mot honom, detta funkade rätt bra och emellan värkarna kunde vi skratta, skoja och ta kort.

När jag hade lagt mig i sängen igen så bad jag dels om att dom skulle höja lustgasen men också om epidural. Då ville dom först undersöka mig och se hur pass öppen jag va innan, jag va då öppen 6 cm och dom började då sätta in dropp. Ca 20 min efter det började jag känna ett enormt tryck nedåt och att något var på gång så då ville dom göra en undersökning igen innan dom satte in epiduralen, och känslan jag hade stämde då jag nu va öppen 10 cm. Så på 15-20 min hade jag alltså öppnat mig 4 cm. Med andra ord var det försent för bedövning, känslan som jag kände då när jag skulle föda utan bedövning var skrämmande. Men dom lugnade mig med att hon snart är ute och att jag varit så duktig och skulle klara detta galant. Det häftiga var ju att jag faktiskt skulle vara mer medveten denna gång och ha mer kontroll än vad jag hade med Elise.

Nu var det alltså dags att krysta, det gjorde så förbaskat ont här minns jag men jag kände ändå att jag hade kontroll och barnmorskan va ett enormt stöd, likaså Jocke. Eftersom jag inte hade nån bedövning så missbrukade jag lustgasen istället haha. Dom fick be mig ta bort den flera gånger så jag fick vanligt syre och inte bara andades genom lustgasen. Efter en stund bad dom mig vända mig på sidan med ett ben upp på det där fotstödet. Hur i helvete ska det gå till var min första tanke men med deras hjälp gick det. Dock var den ställningen allt annat än bekväm när jag skulle krysta. Efter några försök fick jag äntligen vända mig tillbaka på rygg och här hjälpte dom mig att hålla upp benen mot magen så jag kunde trycka på ordentligt. Nu brände det nåt enormt där nere och jag kände att kommer hon inte på nästa värk så går hela jag sönder. Efter några krystar kom hon äntligen ut, skrikandes och helt perfekt. Moderkakan kunde dom dra ut, sist minns jag att jag fick krysta ut den också. Min första fråga när Vera kommit upp på bröstet va sprack jag? Nae ingenting sa dom då, "va inte ens en bristning?" "Nae inte ens det" det kändes sååå skönt. Även om jag hade en väldigt bra och normal förlossning med Elise så var denna bättre. Och då hade jag inte ens bedövning nu. Hade jag vetat att det inte var värre än så utan bedövning hade jag nog inte velat ha det. Epidural kan medföra lite problem såsom svårt att kissa efter och göra så att man inte känner krysyvärkarna lika starkt. Denna gång hade jag inga problem alls att gå på toa precis efter. Dock fick jag som eftervärkar vilket tydligen är vanligt med barn nr 2 men jag fick 3 tabletter mot det som började värka efter 35-40 min. Hela upplevelsen av denna förlossning får högsta betyg helt klart. Världens bästa team på 4 personer som bestod av mIg, Jocke och 2 barnmorskor. Dom tog verkligen hänsyn till mitt förlossningsbrev samt hjälpte mig med andningen under hela förlossningen. Efteråt har jag inte haft några större besvär och jag kunde börja träna lite lätt redan efter 1 vecka.

3450 g och 51 cm kärlek


Tjejlunch

KATEGORI: ALLMÄNT

Idag vankades det finlunch hos denna donna, det bjöds på glögg, god gryta, efterrätt och en massa tjejsnack. En prefekt start på lördagen. Fortsatte sen med lite ärenden och ett besök på jobbet. Jag och tjejerna avslutade lördagen hos mamma och Willy med hemmagjord pizza då Jocke är på julfest med jobbet.
 
Nu känner jag hur ögonen går i kors så jag ska ta och sova precis som den minsta gör. God natt!

Två gilla

KATEGORI: MINA KÖP

Nytt skal från Ideal of sweden
 Rätt så nyfixade naglar, denna gång en av favoriterna fransk ombre
 
 
Ja detta är två favoriter just precis nu, jag bara älskar ideal of swedens nya design på sina skal och det här gröna är lätt en favorit nu. Fransk ombre hade jag i början på sommaren också men då körde jag helt matta, gillar nästan dessa bättre då färgen kommer fram på ett annat sätt.

I sammet

KATEGORI: MINA KÖP

Klänning Zara, 349 kr.
 
 
Kikar in och säger hej samt visar min nya klänning som väntar så fint på att användas. Som alltid juletider så är det ju lite roliga fester så snart kommer den nog till användning. Prisvärd också:)
 
Hoppas ni haft en fin start på veckan? Vi har mest myst inne idag jag och Vera medan Jocke och Elise va ute en sväng på förmiddagen så jag kunde köra lite hemmaträning. Imorrn blir vår minsta 3 veckor och det har gått så otroligt fort. Vi börjar komma in i allt mer och mer och har egentligen känt oss väldigt trygga från början. I veckan ska jag försöka skriva klart andra delen av förlossningsberättelsen så håll utkik!

Förlossningen del 1

KATEGORI: GRAVID/BARN

Fredagen den 28e okt alltså 4 dagar efter beräknat var det dags för det jag hoppades var sista besöket hos barnmorskan, hon frågade om hon skulle göra en undersökning för att se hur det låg till och självklart ville jag det. Det konstaterades att jag var öppen 3 cm och livmodertappen var mjuk, hon kunde även känns bebis huvud vilket såklart var ett gott tecken. Vi bokade in en ny tid till tisdagen den 1e nov men hon lät rätt så säker på att jag skulle slippa gå på den. Hon sa till och med att jag skulle förbereda mig på att avboka helgens planer. Efter besöket va jag sååå glad jag bokstavligt talat skuttade in till Jocke hemma och berättade om besöket. Hela helgen gick vi på spänn i stort sett men inget hände. Måndagen och sista oktober kom (hade verkligen räknat med ett oktoberbarn) men inga känningar den dagen heller.

Tidigt på tisdagmorgonen (runt 03.30) vaknar jag av något som känns som en kraftig mensvärk och ganska snart därefter känner jag något jag känner igen, värkar! Direkt började jag klocka dom och då var det ca 3-7 min mellan dom. Yes tänkte jag, även om dom inte va särskilt kraftiga. Jag visste ju att dom skulle bli det sen så var mest glad att det hade dragit igång. Gick ut från sovrummet så jag inte skulle väcka Jocke, hade alltså inte väckt honom och berättat än. Ringde till förlossningen och talade om vad som hände. Dom tyckte vi kunde börja förbereda oss för att komma in eftersom dom va så pass regelbundna samt att jag hade varit öppen 3 cm sen fredagen. Sen som många vet kan det ju gå väldigt fort med barn nr 2. Jag började packa ihop det sista i bbväskan och fixa ordning mig lite, låter kanske konstigt i mångas öron haha men eftersom värkarna var hanterbara och jag ändå väntade på mamma som skulle komma och va med Elise så passade jag på. Efter att jag pratat med mamma och sagt att hon kunde börja göra sig ordning för att komma så väckte jag Jocke och berättade vad som va på gång. Vi började packa ihop det sista tillsammans och smög runt här hemma i hopp om att inte väcka Elise. När mamma kom satte vi oss direkt i bilen och åkte mot förlossningen. Hade fortfarande värkar men kände ändå att dom började avta lite. Vi blev alla fall väl omhändertagna när vi kom dit (vid 05.00) och blev direkt visade till ett rum där hon kopplade på ctg. Hon tog blodtryck på mig som visade rätt högt. Va tänkte jag, mina värden som varit helt perfekta under hela graviditeten. Men hon sa att det nog beror på att vi precis kommit in och att pulsen nog fortfarande var hög så hon ville vänta en halv timma och komma tillbaka och ta nytt. Så vi var kvar på rummet jag och Jocke. Nästa gång hon kom in och tog nytt så visade det jätte bra, skönt! Hon undersöker mig även och då är jag inte öppen mer än 3-4 cm, alltså ungefär som på fredagen, jäkla skit det var ju inte riktigt vad vi hade räknat med! Jag fick alla fall 2 lite starkare tabletter och så blev vi hänvisade till ett allrum där vi skulle få avvakta i någon timma för att se om det hände nåt under den tiden.

Väl där inne fanns det tv och sköna fåtöljer så detta skulle ju gå an. Vi fick även in lite frukost eftersom vi inte hade ätit nåt. Där inne blev värkarna väldigt starka, starkare än jag hade upplevt dom tidigare. Dom kom även regelbundet men jag orkade inte klocka dom, utan andades mig igenom dom. 1 timma hade gått men ingen kom in till oss, efter nästan 2 timmar kom hon in och hämtade oss, nu var kl 08.00. Så fort vi va påväg in mot undersökningsrummet igen så avtog värkarna såklart, så sjukt haha. Hon undersökte mig alla fall och nu var jag öppen 4 cm, hon passade även på att göra en hinnsvepning i hopp om att skynda på allt lite. Det hände ju grejer men tyvärr inte tillräckligt snabbt för att vi skulle få va kvar. Hon frågade vart vi bodde (så det inte va för långt att åka) och sa att vi skulle åka hem, ta ett bad, vila och äta nåt. Sagt och gjort så satte vi oss i bilen och åkte hem, surt men hade det tagit flera timmar till så var det ju skönare att komma hem ändå. Jocke åkte faktiskt till jobbet (det kunde bli en hel arbetsdag) med vetskap om att behöva åka hem såklart. Väl hemma så gör jag frukost och sätter mig framför Nyhetsmorgon, hemma börjar värkarna göra ont igen, nästan olidligt stundtals. Jag går på toa och när jag ska torka mig kommer det massa blod på pappret och jag förstår rätt snabbt att det är från hinnsvepningen hon gjorde på förlossningen. När jag ska resa mig upp en stund senare för att plocka bort frukosten så känner jag hur det börjar rinna i trosorna och bli varmt. Jag springer till toan och ser att det är rätt blött i trosorna och inte blod. Jaaa mitt vatten har gått, önskade nämligen att det skulle göra det denna gång då dom fick ta hål på hinnan med Elise. Jag ringde förlossningen direkt och berättade detta och dom sa att jag kunde ringa hem min sambo och att vi skulle komma tillbaka. Jag hade alltså hunnit va hemma knappt 1,5 timma hehe. 10.30 kom vi tillbaka till förlossningen. Fortsättning följer....

När vi åkte in till förlossningen första gången vid 05.00 i väntan på att Jocke skulle parkera bilen

Ctg påkopplad

Rummet vi fick vänta i på morgonen

Sista bilden på magen som jag tog precis när vi blivit hemskickade


Första träningen efter bebis

KATEGORI: TRÄNING/HÄLSA

Nu har jag fått hem min mammamage bok samt köpt lite nya vikter hem så igår var det dags för den första träningen efter förlossningen (8 dagar efter) och det gick jätte bra måste jag säga, körde några magövningar ur boken samt lite styrka. Innan passet tog jag och Vera första turen i vagnen, så härligt att kunna gå promenader igen, Vera sov hela åkturen så jag kunde ha lurarna i med musik. Detta ska verkligen bli en morgonrutin varje dag när vi lämnat storasyser på dagis sen:)
 
Ha en fin torsdag godingar!

Veras första vecka

KATEGORI: GRAVID/BARN

Bjuder på lite bilder från Veras första dagar i livet. På tisdag har hon funnits hos oss en hel vecka redan, så fort det gått! I veckan har vi såklart haft massa besök från våra nära och kära, myst inne, varit på återbesök på BB, skålat in vår nya familjemedlem med rödtjut och plockmat, varit på middag hos mormor och helt enkelt lärt känna vår Vera.

Allt går väldigt bra här hemma och denna gång funkar amningen jätte bra så vi hoppas det fortsätter så. Annars sover hon för det mesta faktiskt. Storasyster börjar visa tendenser att det är en omställning för henne med en lillasyster, främst mot mig och Jocke och helt plötsligt vägrar vissa grejer men hon är så go och mysig mot Vera! Det var en liten uppdatering från bebisbubblan. I veckan kommer förlossningsberättelsen upp så håll utkik.


1/11

KATEGORI: GRAVID/BARN

Igår den 1/11 så tittade vår lilla tjej ut. En liten Vera på 3450 g och 51 cm lång, en helt frisk och perfekt liten tjej. Allt har gått superbra och snabbt och vi kom hem från BB strax innan lunch idag så vi blev inte kvar där alls länge men med barn nr 2 så känner man sig betydligt mer trygg, eller vi gör det alla fall och kände att vi bara ville hem till vårt hem och storasyster.

Jag har skrivit en förlossningsberättelse som jag tänkte lägga upp här i veckan, så håll utkik. Kram på er!


RSS 2.0