Förlossningen del 1

KATEGORI: GRAVID/BARN

Fredagen den 28e okt alltså 4 dagar efter beräknat var det dags för det jag hoppades var sista besöket hos barnmorskan, hon frågade om hon skulle göra en undersökning för att se hur det låg till och självklart ville jag det. Det konstaterades att jag var öppen 3 cm och livmodertappen var mjuk, hon kunde även känns bebis huvud vilket såklart var ett gott tecken. Vi bokade in en ny tid till tisdagen den 1e nov men hon lät rätt så säker på att jag skulle slippa gå på den. Hon sa till och med att jag skulle förbereda mig på att avboka helgens planer. Efter besöket va jag sååå glad jag bokstavligt talat skuttade in till Jocke hemma och berättade om besöket. Hela helgen gick vi på spänn i stort sett men inget hände. Måndagen och sista oktober kom (hade verkligen räknat med ett oktoberbarn) men inga känningar den dagen heller.

Tidigt på tisdagmorgonen (runt 03.30) vaknar jag av något som känns som en kraftig mensvärk och ganska snart därefter känner jag något jag känner igen, värkar! Direkt började jag klocka dom och då var det ca 3-7 min mellan dom. Yes tänkte jag, även om dom inte va särskilt kraftiga. Jag visste ju att dom skulle bli det sen så var mest glad att det hade dragit igång. Gick ut från sovrummet så jag inte skulle väcka Jocke, hade alltså inte väckt honom och berättat än. Ringde till förlossningen och talade om vad som hände. Dom tyckte vi kunde börja förbereda oss för att komma in eftersom dom va så pass regelbundna samt att jag hade varit öppen 3 cm sen fredagen. Sen som många vet kan det ju gå väldigt fort med barn nr 2. Jag började packa ihop det sista i bbväskan och fixa ordning mig lite, låter kanske konstigt i mångas öron haha men eftersom värkarna var hanterbara och jag ändå väntade på mamma som skulle komma och va med Elise så passade jag på. Efter att jag pratat med mamma och sagt att hon kunde börja göra sig ordning för att komma så väckte jag Jocke och berättade vad som va på gång. Vi började packa ihop det sista tillsammans och smög runt här hemma i hopp om att inte väcka Elise. När mamma kom satte vi oss direkt i bilen och åkte mot förlossningen. Hade fortfarande värkar men kände ändå att dom började avta lite. Vi blev alla fall väl omhändertagna när vi kom dit (vid 05.00) och blev direkt visade till ett rum där hon kopplade på ctg. Hon tog blodtryck på mig som visade rätt högt. Va tänkte jag, mina värden som varit helt perfekta under hela graviditeten. Men hon sa att det nog beror på att vi precis kommit in och att pulsen nog fortfarande var hög så hon ville vänta en halv timma och komma tillbaka och ta nytt. Så vi var kvar på rummet jag och Jocke. Nästa gång hon kom in och tog nytt så visade det jätte bra, skönt! Hon undersöker mig även och då är jag inte öppen mer än 3-4 cm, alltså ungefär som på fredagen, jäkla skit det var ju inte riktigt vad vi hade räknat med! Jag fick alla fall 2 lite starkare tabletter och så blev vi hänvisade till ett allrum där vi skulle få avvakta i någon timma för att se om det hände nåt under den tiden.

Väl där inne fanns det tv och sköna fåtöljer så detta skulle ju gå an. Vi fick även in lite frukost eftersom vi inte hade ätit nåt. Där inne blev värkarna väldigt starka, starkare än jag hade upplevt dom tidigare. Dom kom även regelbundet men jag orkade inte klocka dom, utan andades mig igenom dom. 1 timma hade gått men ingen kom in till oss, efter nästan 2 timmar kom hon in och hämtade oss, nu var kl 08.00. Så fort vi va påväg in mot undersökningsrummet igen så avtog värkarna såklart, så sjukt haha. Hon undersökte mig alla fall och nu var jag öppen 4 cm, hon passade även på att göra en hinnsvepning i hopp om att skynda på allt lite. Det hände ju grejer men tyvärr inte tillräckligt snabbt för att vi skulle få va kvar. Hon frågade vart vi bodde (så det inte va för långt att åka) och sa att vi skulle åka hem, ta ett bad, vila och äta nåt. Sagt och gjort så satte vi oss i bilen och åkte hem, surt men hade det tagit flera timmar till så var det ju skönare att komma hem ändå. Jocke åkte faktiskt till jobbet (det kunde bli en hel arbetsdag) med vetskap om att behöva åka hem såklart. Väl hemma så gör jag frukost och sätter mig framför Nyhetsmorgon, hemma börjar värkarna göra ont igen, nästan olidligt stundtals. Jag går på toa och när jag ska torka mig kommer det massa blod på pappret och jag förstår rätt snabbt att det är från hinnsvepningen hon gjorde på förlossningen. När jag ska resa mig upp en stund senare för att plocka bort frukosten så känner jag hur det börjar rinna i trosorna och bli varmt. Jag springer till toan och ser att det är rätt blött i trosorna och inte blod. Jaaa mitt vatten har gått, önskade nämligen att det skulle göra det denna gång då dom fick ta hål på hinnan med Elise. Jag ringde förlossningen direkt och berättade detta och dom sa att jag kunde ringa hem min sambo och att vi skulle komma tillbaka. Jag hade alltså hunnit va hemma knappt 1,5 timma hehe. 10.30 kom vi tillbaka till förlossningen. Fortsättning följer....

När vi åkte in till förlossningen första gången vid 05.00 i väntan på att Jocke skulle parkera bilen

Ctg påkopplad

Rummet vi fick vänta i på morgonen

Sista bilden på magen som jag tog precis när vi blivit hemskickade


Kommentarer
• Linda M

Tänk att det är så kul att läsa och höra förlossningsberättelser, väntar med spänning på del 2!

Svar: Jag vet, det är så kul att läsa:) nästa del kommer nog i veckan <3
Nathalie Gustafsson

2016-11-20 @ 21:31:47

Kommentera här

Namn
SPARA
Mejl

HemsidaRSS 2.0